Stagiair Filmeducatieprogramma

Apply now

Stagiair Filmeducatieprogramma

At IDFA we're looking for a Stagiair Filmeducatieprogramma to join our team.

Part-time · Amsterdam

IDFA is de afgelopen periode uitgegroeid tot een internationaal documentaire-instituut dat bestaat uit een festival, een fonds, twee markten en een nieuwe media-, talenten- en educatieprogramma. Een instituut dat zich richt op publiek, professionals én scholieren.

Documentaires vinden goed aansluiting bij het onderwijs. Ze kunnen bij cultuurgerelateerde vakken bekeken worden, maar ook maatschappelijke en persoonlijke thema’s bespreekbaar maken in de klas. Met de educatieve activiteiten bereikt IDFA een groot, nieuw, jong en divers publiek van circa 40.000 leerlingen per jaar.

Als stagiair bij IDFA ben je volwaardig lid van een afdeling. Naast het leren over je eigen afdeling, krijg je de kans om kennis op te doen over de documentaire industrie en de andere afdelingen binnen de festivalorganisatie.

De afdeling educatie richt zich op beginnend IDFA publiek: scholieren en jongeren. Rond de tienduizend scholieren bezoeken tijdens het festival speciaal voor hen geselecteerde documentaires. Docschool Online is een platform waar docenten IDFA documentaires en speciaal ontwikkeld lesmateriaal kunnen vinden om te gebruiken bij hun lessen. IDFA neemt deel aan evenementen voor scholieren, zoals de kunstschooldag. Voor de afdeling educatie zijn we op zoek naar een stagiair die het onderwijsprogramma komt ondersteunen. Deze stage beslaat een periode waarin er geen festival plaatsvindt, maar er is genoeg te doen!

Wat ga je doen?

Je gaat ondersteuning bieden aan alle lopende projecten binnen het onderwijs programma, zoals de selectie van documentaires voor het festival 2023, het ontwikkelen van lesmateriaal, het vergroten van bereik onder docenten, het ondersteunen van het beheer van Docschool online en productionele ondersteuning bieden aan evenementen voor scholieren. De coördinator educatie zal je begeleiden bij je taken en zorgen dat je zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoet. Naast het leren over je eigen afdeling, krijg je de kans om kennis op te doen over de documentaire industrie en de andere afdelingen binnen de festivalorganisatie.

Wij zoeken iemand die zich in een afrondende fase van een studie bevindt (HBO/WO, diverse richtingen) en een grote interesse heeft in het gebruik van film in het onderwijs. Je vindt het leuk om je te verplaatsen in kinderen en jongeren tussen 8 en 16 jaar en mee te denken over hoe zij door film iets kunnen leren. Je bent vrolijk, vlot en spontaan en hebt zin om met allerlei soorten mensen te communiceren en samenwerken. Je bent handig met computers, kunt goed overzichten produceren en overdragen. Je beheerst het Nederlands perfect en bent ook in staat om teksten op correcte spelling te corrigeren; ook in het Engels voel je je goed thuis. Je bent nauwkeurig en kan georganiseerd werken. Je bent beschikbaar voor 4 dagen per week van februari tot half juli 2023.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt grote interesse in documentairefilm en festivalproductie;
 • Je bent nauwkeurig, sociaal en communicatief, handig met computers, je kan goed overzichten produceren, informatie overdragen en pakt gemakkelijk de telefoon;
 • Je hebt een vlotte pen en je kan zowel in het Nederlands als Engels communiceren en correct spellen;
 • Je kan goed samenwerken in een internationale omgeving (de voertaal op het kantoor is Engels);
 • Je bent 3-4 dagen per week beschikbaar van februari t/m juli 2023. (in overleg);
 • Indien je gedurende de stage colleges moet volgen, dan kunnen we daar afspraken over maken.

Wat bieden wij?

 • Een eigen werkplek binnen een gezellig kantoor met zo’n 55 medewerkers in het hart van Amsterdam;
 • Een stage waarin je zelfstandig een eigen takenpakket onder je hoede krijgt, maar er ook voldoende begeleiding op WO-niveau is om tot die zelfstandigheid te komen;
 • De mogelijkheid om onderzoek te doen binnen de stageperiode, indien jouw studie dat vereist;
 • Een stagevergoeding van € 240 per maand bij een stage van 4 dagen per week;
 • Vergoeding van reiskosten (woon-werk) binnen Nederland.

Diversiteit

Bij IDFA werken gedreven mensen met verschillende ervaringen en persoonlijkheden. IDFA wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te behalen. Bij IDFA vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn we benieuwd wie jij bent!

Herken jij jezelf in deze vacature? Dan komen we graag met jou in contact! Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatiebrief en cv uiterlijk 01-12-2022.

Met vragen over de procedure kun je terecht bij Saskia Knol, HR Manager, 06-52633570.


  Apply for the job

  Do you want to join our team as our new Stagiair Filmeducatieprogramma? Then we'd love to hear about you!