Onderwijsprogramma Assistent_Internship

Apply now

Onderwijsprogramma Assistent_Internship

Ter versterking van het Educatie team zoekt IDFA een stagiair Onderwijsprogramma

Internship · Amsterdam

IDFA is het grootste documentaire filmfestival ter wereld, dat jaarlijks in november in 12 dagen documentairefilms en -nieuwe mediaprojecten toont aan 280.000 bezoekers. Daarnaast heeft het sinds najaar 2023 ook een eigen huis voor documentaire in het Vondelparkpaviljoen. Ook organiseert IDFA activiteiten voor professionals, waar 3.000 internationale professionals op af komen. De organisatie is gevestigd in Amsterdam en bestaat door het jaar heen uit 50+ medewerkers.

IDFA is de afgelopen periode uitgegroeid tot een internationaal documentaire-instituut dat bestaat uit een festival, een eigen huis voor documentaire in het Vondelparkpaviljoen en een fonds, twee markten en een nieuwe media-, talenten- en educatieprogramma. Een instituut dat zich richt op publiek, professionals én scholieren.

Documentaires vinden goed aansluiting bij het onderwijs. Ze kunnen bij cultuurgerelateerde vakken bekeken worden, maar ook maatschappelijke en persoonlijke thema’s bespreekbaar maken in de klas. Met de educatieve activiteiten bereikt IDFA een groot, nieuw, jong en divers publiek van circa 40.000 leerlingen per jaar.

Als stagiair bij IDFA ben je volwaardig lid van een afdeling. Naast het leren over je eigen afdeling, krijg je de kans om kennis op te doen over de documentaire industrie en de andere afdelingen binnen de festivalorganisatie.

De afdeling educatie richt zich op beginnend IDFA publiek: scholieren en jongeren. Rond de tienduizend scholieren bezoeken tijdens het festival speciaal voor hen geselecteerde documentaires. Daarnaast organiseren we ook educatieprogramma door het jaar heen in het Vondelparkpaviljoen. Docschool Online is een platform waar docenten IDFA documentaires en speciaal ontwikkeld lesmateriaal kunnen vinden om te gebruiken bij hun lessen. IDFA neemt deel aan evenementen voor scholieren, zoals de Kunstschooldag. Voor de afdeling educatie zijn we op zoek naar een stagiair die het onderwijsprogramma komt ondersteunen. Deze stage beslaat een periode waarin er een festival plaatsvindt, er is genoeg te doen!

Wat ga je doen?

Je gaat ondersteuning bieden aan alle lopende projecten binnen het onderwijsprogramma, waarbij de focus ligt op de productie van de schoolvoorstellingen tijdens het festival. Je helpt bij het maken van de planning voor zowel de scholen, moderatoren en de Q&A gasten.  Daarnaast ondersteun je bij het beheer van de online filmcatalogus Docschool online. Het team Educatie zal je begeleiden bij je taken en zorgen dat je zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoet.  

Wie zoeken wij?

 • Je hebt grote interesse in documentairefilm en festivalproductie;

 • Je verdiept je graag in de doelgroep van scholieren (8-18 jaar) en studenten mbo.

 • Je bent nauwkeurig, sociaal en communicatief, handig met computers, je kan goed overzichten produceren, informatie overdragen en pakt gemakkelijk de telefoon;

 • Je hebt een vlotte pen en je kan zowel in het Nederlands als Engels communiceren en correct spellen;

 • Je kan goed samenwerken in een internationale omgeving (de voertaal op het kantoor is Engels);

 • Je bent 3-4 dagen per week beschikbaar van september t/m november 2024. (in overleg);

 • Indien je gedurende de stage colleges moet volgen, dan kunnen we daar afspraken over maken.

Wat bieden wij?

 • Een fantastische werkplek in ons nieuwe kantoor in het Vondelpark;

 • Een stage waarin je zelfstandig een eigen takenpakket onder je hoede krijgt, maar er ook voldoende begeleiding om tot die zelfstandigheid te komen;

 • De mogelijkheid om onderzoek te doen binnen de stageperiode, indien jouw studie dat vereist;

 • Een stagevergoeding van € 240 per maand bij een stage van 4 dagen per week;

 • Vergoeding van reiskosten (woon-werk) binnen Nederland.

Diversiteit

Bij IDFA werken gedreven mensen met verschillende ervaringen en persoonlijkheden. IDFA wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te behalen. Bij IDFA vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn we benieuwd wie jij bent!

Herken jij jezelf in deze vacature? Dan komen we graag met jou in contact! Klik op de sollicitatiebutton en upload je motivatiebrief (in het Nederlands) en cv uiterlijk 31-05-2024.

Met vragen over de procedure kun je terecht bij Saskia Knol, HR Manager, 06-52633570.